3 Redenen om te Journalen over jouw Hond

Gepubliceerd op 1 maart 2024 om 11:47

Journalen is niet alleen een leuke manier om je creativiteit te ontdekken, het werkt ook nog eens ontspannend. Onze Dog Tales Journal - ontworpen speciaal voor jou en jouw maatje - heeft pagina’s om in te vullen en lege pagina’s, welke je volledig kunt aanpassen aan jouw wensen.

 

Omdat de pagina’s zijn ontworpen als een bullet journal, kun je je fantasie de vrije loop laten door bijvoorbeeld te tekenen, schrijven en foto’s plakken. Het kan allemaal zoals jij dat wilt. 📝

 

1. Je bent mindful bezig 🧘🏻‍♀️

Het is wetenschappelijk bewezen dat journalen allerlei gezonde voordelen heeft, zoals het verminderen van stress, het verbeteren van slaap en het versterken van je immuunsysteem.

 

Door te journalen ben je mindful bezig, waardoor je onder andere inzicht krijgt in jouw patronen en op een ontspannen, fijne manier gebeurtenissen verwerkt. Je maakt je hoofd even helemaal leeg.

2. Je bewaart jullie meest bijzondere momenten 🐕

Kun je je nog de ouderwetse fotoalbums herinneren uit je kindertijd? Misschien heb jij ze zelfs nog wel.

 

Ik persoonlijk ben een beetje oldskool en bewaar foto’s en herinneringen het liefste in albums en journals. Ik vind dit een onwijs leuke en waardevolle manier van het bewaren van herinneringen. Natuurlijk kan dit ook mijn telefoon of via Social Media, maar heeft het niet iets charmants om dit op papier te doen?

 

Ik pak bijvoorbeeld mijn Dog Tales Journal met Luna’s herinneringen er graag bij op een zondagochtend met een kop koffie, om relaxed door het journal te bladeren en te kijken naar wat ik allemaal heb geschreven, getekend en geplakt. Superleuk voor alle “oja!” momenten.

3. Je komt in een creatieve flow

Journalen is een fijne manier om je hoofd leeg te maken en je creativiteit te ontdekken. Ook als je niet creatief bent aangelegd. Je zult merken dat je door je fantasie de vrije loop te laten, je vaker nieuwe manieren bedenkt om jouw journal bij te houden.

 

Ga je voor veel kleur? Misschien plak jij wel stickers of werk je met stempels. Of ontdek jij het gebruik van Washi-tape bij jouw schrijfsels en doodels?

 

Alles kan en mag! 🪶


Lijkt het je leuk om momenten van jouw hond te verzamelen in een échte Dog Tales Journal? 🩷

Zo bewaar jij in één persoonlijk boekje alle informatie, weetjes, herinneringen, favorieten en nog veel meer over jouw allerliefste maatje. 🐶