Van "Waarom doe ik dit?" naar "I've got this!"

Gepubliceerd op 3 december 2023 om 17:34

Luna vertelt

Mama gaat je zo vertellen dat ze soms een beetje klungelig is met onze webshop en dat ze het ook best een beetje moeilijk vindt om alles bij te houden. Maar ik ben heel trots op mijn supermama!

 

Soms vind ik het wel minder leuk dat ze zo veel bezig is met de webshop. Want dan wil ik spelen, kroelen of kriebels krijgen en ga ik vanaf een afstandje héél indringend kijken met mijn grote puppy-ogen 🥺 #StareDown. En als dat niet werkt ga ik zachtjes piepen en dan is mama in de war. Moet ik een plasje doen of wil ik spelen? Dan stopt ze met werken en komt ze mij knuffelen. Dus mijn conclusie is… dat miepen werkt. Whaf Whaf Whaf! 😈

 

Nadia vertelt

Als nieuwe ondernemer kom ik elke dag met iets nieuws in aanraking: van euforie tot frustraties. Van “Waarom doe ik dit?” tot “I’ve got this!”. En als ik dan denk dat ik iets onder de knie heb, dan komt er iets nieuws om de hoek kijken en denk ik: ???. Maar in alle eerlijkheid, als ondernemer in de hondenbranche, omarm ik deze chaos met optimisme en een glimlach.

Het balanceren van hondenkoekjes en spreadsheets

YES! Ik heb mijn content gemaakt voor de komende dagen, mijn webshop is weer up to date en ik heb een aantal bestellingen met lekkere snacks en leuke speeltjes de deur uit gedaan. Superleuk! Ik zit nog helemaal in mijn euforie van dit succes als de melding van de belastingdienst binnenkomt dat het weer tijd is voor de Btw-aangifte.

 

“Ach, het is maar boekhouding, dat heb je toch gewoon op orde?” hoor ik mensen zeggen. Niet per se, want naast alle creatieve activiteiten en het inpakken van bestellingen, werk ik ook fulltime in loondienst. Alle activiteiten voor Luna’s barn doe ik in mijn avond- en weekenduren. Met héél erg veel plezier, maar boekhouding schiet er soms bij in. 🙊 Dan is het even een race tegen de Btw-klok (dat krijg je ervan als je alles altijd last minute doet), maar uiteindelijk heb ik het wel geregeld. Daarna neem ik mezelf voor om het volgende kwartaal mijn boekhouding wekelijks bij te werken. Ja, ja. 🤪

 

Luna vertelt

Over hondenkoekjes gesproken… 🍪 Je zou denken dat ik deze allemaal mag uitproberen als mascotte, maar daar steekt mama soms gewoon een stokje voor als ik mijn neus weer eens in de doos met inkopen duw! En niet eens een stokje waar ik mee kan spelen! 🪵 Dan zegt ze: “Nee Lunie, jij mag alleen de geitensnoepjes.” Terwijl alle andere snoepjes ook heel erg lekker ruiken. 🙄 Vooruit, de geitensnoepjes zijn gelukkig héél erg lekker en geschikt voor mijn allergieën.

 

Nadia vertelt: content maken - easy peasy, toch?

Ik volg een onwijs toffe masterclass bij Instaconfetti om te leren hoe ik op Instagram met leuke, pakkende content mijn - potentiële - klanten kan aanspreken. Want als ondernemer zonder personeel ben ik niet alleen eigenaar en boekhoudster, maar ook content- en social media marketeer, logistiek medewerker en sales manager.

 

Voor Luna’s barn deed ik vrij weinig met Instagram en Facebook had ik allang overboord gegooid. Oeps, niet zo handig. Maar gelukkig leer ik snel. 🎓 Ik ga voor een ‘come pack with me’ video, want alle coole kids doen dit ook op Instagram en TikTok, dus dat kan ik toch ook? En ik had ook een hele leuke bestelling om te laten zien! Een goede voorbereiding is het halve werk:

  • Ringlamp, check
  • Camera, check
  • Bestellingen, check
  • Leuke outfit, check

 

Poging 1: De video op slow motion opname gezet (zucht).

Poging 2: Vergeten om de video daadwerkelijk aan te zetten (ZUCHT).

Poging 3: Video gelukt, maar mijn outfit was toch niet zo leuk als ik dacht en ik lijk 10 kilo zwaarder (ZUUUUUUUCHT).

Conclusie: Ik probeer het over een week wel weer opnieuw, eerst naar de sportschool. 😂

 

Benieuwd naar de inhoud van de bestelling? Deze klant had heerlijke snacks, een speeltje en oogverzorging gekocht voor haar Malteserpup. 👇🏻

Luna vertelt

Whaf Whaf Whaf, ik zie dit allemaal gebeuren vanaf mijn tipi-troontje. Een kleine zucht van genoegen kan ik niet verbergen. Maar, oh nee… Maaaaam! Ik wil niet voor de camera. Nee! Ook géén hoofddeksels. Nee-hee, geen snoepjes voor mijn neus bungelen alleen voor de foto.

 

Nadia vertelt: wat nog meer?

Er zijn natuurlijk dagen waarop je wacht op een bestelling, en wacht, en wacht… En dan ineens komen er 6 op één dag binnen en sprint je naar PostNL om alles op tijd te verzenden, want het allerbelangrijkste vind ik mijn klanten blij maken.

 

Voor ik het wist was het Black Friday en heb je een leuk idee bedacht, maar de uitwerking nog niet gedaan. Dat betekent om 23.00 uur mijn website nog inrichten, erachter komen dat de kortingen die ik wilde geven niet mogelijk waren, met een slaperig hoofd allerlei omwegen bedenken zodat klanten hier geen last van hebben, om 23:59 alles toch nog nét op tijd geregeld en dan geef ik mezelf een kleine high five, YiHa! I’ve got this! 🙏🏻

 

Uitgebreid de tijd nemen voor de masterclass van 4 maanden. Zeeën van tijd, toch? Nee, want 4 maanden werden er 3, toen 2, nu nog maar 1 en ik ben pas halverwege: HELP!

Luna vertelt

Zie je, klungelig (dat heeft ze van mij). Maar toch zou mama het niet anders willen, dat weet ik zeker!

 

Nadia vertelt

En toch zou ik niet anders willen. 😉 Ik leer namelijk elke dag iets nieuws en dat had ik nooit gedacht. Luna’s barn is mijn bedrijf, mijn idee en mijn creatie. Dat betekent dat ik alles kan en mag doen zoals ik dat wil. Ook leer ik onwijs veel nieuwe, leuke, lieve mensen kennen die nét zoveel van honden houden als ik. Hoe gaaf is dat?! Het allerbelangrijkste is dat ik energie krijg van wat ik doe en dat ik écht onwijs blij wordt van Luna’s barn. Ooit word ik vanzelf beter in alles wat erbij komt kijken, en tot die tijd: stuntel you later! ❤️

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.