Luna's barn en hoe het allemaal is begonnen

Gepubliceerd op 11 augustus 2023 om 10:26

Ons verhaal

Wat maakt Luna's barn nou zo bijzonder?

Nadia vertelt

Zo nu en dan kom je iemand tegen die vaak pech heeft met de gezondheid en het ene medische traject na het andere doorloopt. Helaas geldt dat niet alleen voor mensen, maar ook voor (huis)dieren en in mijn geval: mijn lieve Luna. Luna's barn is het verhaal van een ontzettend dapper, geduldig en lief hondje die zich, samen met mij, een weg heeft weten te banen door een tal aan medische trajecten om stap voor stap dichterbij een gezond leven te komen. Een leven dat ik andere hondeneigenaren ook zó enorm gun. En daarom heb ik Luna's barn opgericht, als inspiratiebron voor andere mensen. 

 

Ik merk dat ik er altijd een beetje emotioneel van word als ik schrijf of vertel over Luna's verhaal, omdat het mij heel erg heeft geraakt hoe mijn allerbeste maatje zo kan lijden onder het niet lekker in haar vachtje zitten. Op dit moment schommelen haar allergieën nog altijd wat heen en weer, maar het is inmiddels veel beter onder controle dan een jaar geleden. En dat is dankzij een combinatie van een hele lieve dierenarts die met mij mee blijft zoeken en denken naar oplossingen, medicatie (welke ik uiteindelijk graag wil afbouwen) en de juiste voeding, lekkernijen en toebehoren. 

 

Maar waar lijdt Luna dan allemaal onder en wat betekent dat voor het assortiment van Luna's barn?

Luna werd een week na haar geboorte gediagnostiseerd met een longontsteking door het binnenkrijgen van vruchtwater tijdens de bevalling. Dat is een ontzettend heftige aanslag op het lijfje van een pasgeboren pup en het is een wonder dat ze het heeft overleefd. Een heftige start met medicijnen als je net je pootjes hebt gezet in de wereld.

 

Een paar maanden later, toen ik haar nog niet zo lang had mogen verwelkomen, werd er na een ontlasting onderzoek vastgesteld dat ze last had van Giardia. Dat is een besmettelijke, hardnekkige darmparasiet. Bah! En dat betekende maar één ding (of eigenlijk drie): extra medicijnen voor ontwormen, drie keer per week de woning grondig reinigen en alles waar Luna mee in aanraking kwam wassen, wassen en nog eens blijven wassen. Ik kan je vertellen, mijn huis is nog nooit zo schoon geweest! 😜 Ik had gehoopt er met een paar weken vanaf te zijn, maar helaas heeft dit avontuur bijna een jaar geduurd. Ze kwam maar niet van die rot parasiet af en omdat deze zich zo'n lange periode heeft kunnen manifesteren in haar darmen, betekent dit helaas dat haar darmstelsel altijd zwak zal blijven en gevoelig is voor bepaalde voedingsstoffen, proteïnesoorten etc.

 

Vervolgens begon de jeuk: krabben, schuren en nog meer krabben. Gèrrum! (even op zijn Brabants). Toen begon de zoektocht naar het achterhalen van de jeukklachten met bloedonderzoeken, het elimineren van voedingstoffen, proteïnesoorten, wel snacks, geen snacks, wat voor soort snacks wel of niet passend zijn, wisselen van voeding en veel adviezen over wat ik allemaal mocht proberen. Ze is hypoallergeen (dit heeft vooral te maken met voeding) en ze heeft allergieën voor bepaalde plant- en grassoorten. Deze zoektocht heeft in totaal het volledige tweede levensjaar van Luna in beslag genomen, en nog steeds, maar zoals ik al zei: het is inmiddels veel beter onder controle en we komen stap voor stap dichterbij een gezond leven. We geven niet op!

(Let op! Giardia parasieten komen vaak voor op plekken waar veel honden komen, zoals uitlaatplaatsen, kennels, parken, hondenverenigingen, maar ook in vijvers of plassen.)

Wat betekent Luna's achtergrond voor het assortiment van Luna's barn?

Heb je wel eens geprobeerd om op internet te zoeken naar snacks die passen bij een hypoallergene hond? Mijn dierenarts adviseerde mij om alleen nog maar paard te geven als single proteïne. Daar gaan hypoallergene honden goed op. Dat vond ik in het begin een beetje een gek idee, om te zoeken naar items die afkomstig zijn van een paard (je ziet namelijk al snel mergpijp, long en andere gekke dingen in de schappen en daar werd ik zelf een beetje onpasselijk van). Maar dan ga je zoeken en kom je veel verschillende items tegen waarop staat: échte paardensnacks, of 100% paard, etc. Dan denk je: yes! Jackpot! Toch lees je voor de zekerheid, althans ik, even de achterkant van het product en dan besef je jezelf dat je toch niet zozeer de jackpot hebt gewonnen... Dan kan het toch sporen bevatten van andere dieren, of zit er 40% paard in en de rest is vleesafval. Dit gebeurt hetzelfde bij groenten of fruitsnacks, dan bevat het toch nog wel iets van een dier en is het dus niet vegetarisch. En dan krijgt Luna toch weer jeuk. 

 

Na, heel, heel lang en goed zoeken, heb ik eindelijk producten gevonden die voor ons werken en die echt zijn wat ze zeggen. Dat vind ik vooral het belangrijkste, het blijft namelijk proberen wat wel of niet werkt voor je hond, dat verschilt per viervoeter. Maar je wil natuurlijk wel graag items proberen die ook echt geschikt zijn voor hypoallergene honden of honden met andere allergieën. Of als jij het belangrijk vindt je hond alleen maar vegetarische items te geven of om je steentje bij te dragen aan het milieu. Dan wil je producten die dat ook écht waarmaken.

 

Het assortiment van Luna's barn is erop gericht om hondeneigenaren een lange zoektocht te besparen en het leuk te maken om honden iets te geven wat zowel gezond als lekker of leuk is. Dit heeft mij namelijk echt tot op het bot uiteindelijk gefrustreerd en dan is het ook ineens niet meer zo leuk om je hond iets lekkers te geven. Luna's barn is overzichtelijk en eerlijk en onze missie is hondeneigenaren te helpen hun hond een gezond, gelukkig en liefdevol leven te geven. 

Luna vertelt

Weet je wat mama nou het allerleukste vind aan mij? Dat ik na alle dierenarts bezoeken, pilletjes, injecties en krrrrrrabsels, nog steeds zo'n vrolijk hondje ben! Ik ben altijd heel enthousiast als ik mama of andere mensen en honden zie. Dan wil ik kroelen en spelen en mijn staart blijft vrolijk op en neer kwispelen. Ik ben andersom ook heel erg blij met mijn mama omdat ze altijd lief en geduldig blijft. Ze is nooit boos op mij als er iets met mij aan de hand is, maar zorgt juist voor troost, warmte en veiligheid. Ik voel me heel erg fijn bij haar.

 

Zal ik trouwens verklappen dat ik in mijn verhaal leuke items heb verstopt waar je op kunt klikken? Deze vind ik allemaal heel erg fijn. Kun jij ze vinden? 🐶

 

Jeuk is natuurlijk niet leuk en krabben doe ik soms heel erg veel. Dan is het weer tijd voor een nieuwe injectie of probeert mama een nieuwe snack voor mij. En dan gaat het weer een tijdje goed, jippie! Het enige wat ik niet zo leuk vind is het bezoek aan de dierenarts... Ze zijn allemaal heel lief hoor, maar ik ben er al iets té vaak geweest als je het mijn staartje vraagt. En ze willen altijd wel iets van mij hebben waar ik geen zin in heb. En weet je wat ik dan altijd snel doe? Zodra de deur van het kamertje waar de meneer of mevrouw met de witte jas uitkomt open gaat, schiet ik als we binnen zijn snel onder de stoel zodat ze niet bij mij kunnen. Hihi. Niet dat het werkt hoor, want ze weten me altijd eronderuit te toveren, maar ik blijf het proberen. Op een dag lukt het mij om de verdwijntruc te doen. Brrrrr. Ik bibber al bij de gedachten om terug te moeten gaan. Liever niet hoor mama! Maar als het dan echt moet... Dan ben ik zoals altijd heel braaf. 

 

En ik weet dat ik na het bezoek iets lekkers krijg. Ik ben echt helemaal dol op de botten van paardenhuid die mama mij geeft. Daar kan ik echt dagenlang plezier van hebben! Dus als ik thuis kom, weet ik dat ik lekker mag kluiven en daar word ik rustig van. Soms moet mama ook voor de mevrouw met de witte jas spelen, want dan wil ze mij een pilletje geven of mij wassen met speciale shampoo. Ook dan verstop ik mezelf het liefste. Mama blijft ook dan weer heel lief en geduldig, hoe doet ze dat toch? En als de klus dan uiteindelijk is geklaard, krijg ik een lekker vegetarisch snoepje of koekje. Mmm, nom nom. Dan ben ik alles zo weer vergeten en gaan we vrolijk verder! 


Wij gaan voor een gezond, gelukkig en liefdevol leven voor alle honden!

Doe je met ons mee?

De opbrengsten van alle bestellingen gaan in een potje voor mijn toekomstige hondenopvang. Hierover binnenkort meer in een nieuwe blog. Stay tuned!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.