Woef! Maak kennis met Luna

Gepubliceerd op 4 augustus 2023 om 16:06

Welkom in de wereld, kleintje

Nadia vertelt

Het is maandagochtend 7 juni 2021 als ik de familie van Luna's moeder (Engelse Cocker genaamd Pebbles) om exact 9.12 uur een appje stuur: 

"Hi Bianka! Ik heb vannacht gedroomd over de pups, hahaha!! Wie weet is het een teken dat vandaag de dag is."

Waarop Bianka reageert met:

"Nou, idd! Het is vanmorgen begonnen! Er zijn er nu 4."

Wat een mooi bericht, en wat een gek toeval dat ik over de puppy's heb gedroomd! Om 12 uur zijn ze allemaal geboren, 7 teefjes en 3 reutjes, en dus ook mijn lieve kleine Luna. 

 

Zaterdag 3 juli 2021 ga ik voor het eerst kijken bij de pups. Ze zijn pas 4 weken oud en proberen al een beetje te lopen. Dan sta je daar, voor al die lieve hummeltjes, en dan moet je kiezen. Hoe dan? Dat bleek toch niet zo moeilijk als ik dacht, want eigenlijk koos Luna mij. Ik ga op mijn knieën zitten en daar is ze dan, het kleinste pupje in het nestje, pikzwart met een lief wit 'strikje' onder haar kin, en ze kruipt naar mij toe om te knuffelen. Ik was verkocht! Nog eens 4 weken later op maandag 2 augustus 2021 mag ik haar ophalen. 8 weken oud en ze huppelt direct vrolijk met mij mee naar de auto. Het ging allemaal heel erg vanzelf en ik had het idee dat ze zichzelf ook direct thuis voelde bij mij en in ons huisje. 

Mijn onwijs leuk, lief, zachtaardig, eigenwijs, onhandig, speels en dramatisch karakter

Luna vertelt

De eerste weken sliep ik vooral héél erg veel. En tegelijkertijd ging ik overal al mee naar toe. Het liefste spendeerde ik toen al - en nu nog steeds - al mijn tijd bij mijn nieuwe mama (ja, laat ik haar zo noemen!). Al snel kwam mijn Cocker-eigenwijsheid natuurlijk ook naar de oppervlakte. Lekker knabbelen aan mama's tenen, achter haar enkels aan rennen en vooral niet luisteren als ze mij vroeg om los te laten, hihi (sorry, not sorry). 

Nu ben ik volwassen (2 jaar en 2 maanden oud) en nog steeds eigenwijs (een klein beetje maar...), en ook heel erg leuk, lief, zachtaardig en speels. Mama plakt daar nog onhandig en dramatisch achteraan. Maar eigenlijk weet ik niet waar ze dat vandaan haalt hoor! I paw-omise! 

Ik snuffel heel erg graag aan grasjes, bosjes, takjes, billen van andere honden, poepjes, kippenkluifjes, Spaanse hammetjes (die steel ik ook graag van mama's tapasplank). Spelen en knuffelen met mama en andere mensen vind ik écht onwijs leuk. Ik kom dan ook heel vrolijk aanlopen met mijn favoriete knuffels en speeltjes en die leg ik voor jouw voeten neer. Dan kijk ik strak naar het item, vooral niet naar jou, en wacht ik tot je meedoet! Mama vind dat héél aandoenlijk. Kluiven vond ik vroeger al leuk en nu nog steeds, lekker snacken (nom nom nom) en daarna weer heerlijk slapen. 

Nadia vertelt 

Ik vind Luna het allerliefste en leukste hondje in de wereld, maar dat vindt natuurlijk iedereen van zijn viervoeter. Ze geeft mij ontzettend veel liefde en blijdschap met haar leuke, gemixte karakter. Want naast al haar lieve eigenschappen, is ze ook heerlijk onhandig en stoot ze haar knappe koppie regelmatig tegen een tafel, een deur, een stoelpoot of tegen mijn benen of armen. En ze kan oh zo dramatisch zijn als het buiten regent. Dan wil ze écht niet, niet, niet wandelen en doet ze alles om water op de vloer te ontwijken (the floor is lava!).

Wat nog meer?

Naast haar lieve karakter en alle leuke avonturen, heeft Luna helaas ook haar dosis medische uitdagingen met vooral haar vacht en maag/darmstelsel.

 

Haar allergieën en gevoeligheden hebben de afgelopen 1.5 jaar gezorgd voor lange zoektochten naar het juiste voer- en snacks, materialen, veel dierenartsbezoeken met ontlasting- en bloed onderzoeken, jeuk behandelingen etc. 

Dat is een van dé belangrijkste redenen waarom ik ben begonnen met Luna's barn en dit stopt niet bij een online winkel.

 

In volgende blogs ga ik je uitgebreid vertellen over Luna's medische reis en onze toekomstplannen. Voor nu wens ik je ontzettend veel shop plezier en ik zie je heel graag terug op onze website, Instagram en Facebook en in een volgend blog. 

 

Veel liefs, Luna en Nadia

Aankomende blogs

 

  • Dinsdag 8 augustus 2023: Luna's barn | Items in het zonnetje

Welke producten vindt Luna deze week het allerleukste, lekkerste en fijnste? 

  • Vrijdag 11 augustus 2023: Luna's barn | Dromen voor de toekomst

Waarom ben ik begonnen met Luna's barn en wat zijn de toekomst plannen voor mijn (online) winkel en rescue? 

  • Later in augustus: nog veel meer!

Reactie plaatsen

Reacties

Jany
een jaar geleden

Lieve Luna & Nadia,
Heel erg veel succes met jullie barn. Ik ben mega trots op jullie!